Brandschilderen op glas

Cursus Brandschilderen op Glas

Brandschilderen is een uit de middeleeuwen stammend ambacht waarmee onder andere kerkramen worden beschilderd.

Tijdens de cursus leer je in een kleine groep alle facetten van het schilderen op glas. Je leert werken met speciaal voor brandschilderen bestemde verfpoeders, mediums en kwasten. Zoals de daskwast en de sleper.  Je leert ook diverse methodes om op glas sjablonen aan te brengen.

De Brandschildering bestaat uit verschillende lagen, die op verschillende temperaturen in een oven worden gebakken, voor er een nieuwe laag verf word aangebracht.

Je werkstukken worden opgezet in 3 fasen:

Contour; het opzetten van de lijnen, Grisaille; het opzetten van de schaduwpartij en Emaille; het aanbrengen van de kleuren

Van je gemaakte werk zal één raampje ook worden afgewerkt met een glasrand met behulp van de Tiffanytechniek. Zo leer je ook direct glas snijden, breken, schuren en de basis beginselen van de Tiffany koperfolie techniek, solderen, afwerken en enige glas kennis en kleur, lijnen en schaduw spel van glas.

De cursus is incl alle materialen, glas, mediums en werkboek.

Na het volgen van de cursus kun je zelfstandig in de glaswerkplaats van de buurtwerkplaatsen aan de slag bij een lidmaatschap van 22 euro per 3 maanden en er is een oven beschikbaar die tegen een kleine vergoeding gebruikt kan worden om eigen werk te branden.

let op: deze cursus geef ik op dit moment alleen bij de buurtwerkplaatsen.nl en je kunt je daar inschrijven voor de cursus. Kijk even HIER op mijn andere pagina om je in te schrijven, daar staat per cursus datum een directe link naar de inschrijvingspagina

zie hier meer werk van vorige cursussen

6 gedachten over “Brandschilderen op glas”

 1. De lessen van Sodis zijn erg zorgvuldig opgezet. Met mooie en speelse opdrachten (zo je wilt met eigen ontwerpen) leer je in korte tijd allerlei technieken en alles wat nodig is om zelfstandig te werken.

 2. Excelent course. It is perfect to discover the different techniques about painting in glass. You can learn technical skills about painting and all the different phases until you have a complete piece. Also experiment with different colors, shapes and texture.
  What I liked the most is that after the course you’re able to start you own project.

 3. Heel erg leuke en leerzame cursus in een gezellige, relaxte sfeer.
  Sodis heeft veel kennis en deelt dit met enthousiasme. Super!

 4. I really enjoyed learning and playing with the different techniques for applying paint on glass, and that we were able to work on our own projects and make our own discoveries.
  The course flowed nicely and Sodis is a very patient and enthusiastic teacher. The working space is great too.

 5. Bedankt voor de cursus brandschilderen met een brede en inspirerende aanpak waarin alle aspecten van het brandschilderen aan de orde komen. Ben benieuwd hoe ik er verder mee aan de slag ga!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *