over mij

Zelf ben ik in 2003 begonnen met het werken met glas, en ben ook sinds 2005 werkplaats medewerkster op de glaswerkplaats in de buurtwerkplaatsen. Ik ben in 2008 begonnen met lesgeven. Tijdens de cursusseizoenen geef ik tegenwoordig les aan gemiddeld 50-60 cursisten per week.

Ik heb de Rietveld Academie afgerond in 1996. Ik werk voor het Joods Virtueel Museum als fotografe en doe daar de webredactie en collectie beheer. Ik werkte o.a. 10 jaar voor het Mug magazine en een aantal jaar voor de Z! straatkrant en de Staatskrant. Nu werk ik af en toe voor De Andere Krant als fotografe en maak foto docu’s van diverse gebeurtenissen, boekpresentaties en af en aan een extra klus -voor bijvoorbeeld de invulling van websites.

Sinds 2012, jaarlijks, maak ik ook over het Open Huis in de Dominicuskerk te Amsterdam een fotodocu.

Ik ontwerp graag folders en visitekaartjes en heb een column, visual poetry, elke zondag in het Boeddhistisch Dagblad, sinds 2016. Zie verdere info C.V. en werk: sodisvita.com

Sinds ik lesgeef, geef ik les aan zeer uiteenlopende mensen, met zeer uiteen lopende beroepen, van studenten, huisvrouwen, artsen, rechters, ict ers, timmermannen, grafisch ontwerpers, etc, etc. Met een leeftijdsvariatie van 16 tot 89 jaar oud en zijn er ook enkele van mijn oud cursisten glazenier geworden, sommige daarvan hadden enkele onderdelen bij mij geleerd, of alle, en hebben zich daarna door ontwikkeld, andere waren al glazenier en hebben zich bij mij nog het brandschilderen eigen gemaakt.

Mijn voornaamste doel is glasverslaafden te creëren, en dat lukt meestal heel goed … dus weet waar je aan begint… (grapje, er is geen fijnere verslaving denk ik..

Voor vragen over de cursussen en aangepaste cursus mogelijkheden voor diverse doelgroepen en privé les kan je contact met mij opnemen. Er is van alles mogelijk. zie ook alhier, onderaan de pagina, voor meer info.

sodis vita met blauwe glasplaat