Tiffany 2 & 3 – D

Cursus Tiffany 2 & 3 D

Alles in 1 keer leren over het werken met de koperfolie techniek.

Met deze techniek kun je lampen, grote en kleine voorzetramen maken, spiegels, kastjes, hangers, geometrische vormen en terrariums etc.

Je leert door middel van het maken van een simpele lamp de basisprincipes: hoe je 2 en 3 dimensionaal kunt werken met glas en hoe je zelf kunt ontwerpen; wat kan wel/niet met de Tiffany techniek. Na het maken van de basis lamp ga je al je eigen eerste ontwerp maken.

Aan bod komen: glas leren snijden en breken, gebruik van het Mortonbord om glas te snijden, glas schuren (met water), het gebruik van koperfolie, werken met mallen, leren solderen en diverse afwerkingsmogelijkheden. incl. keuze uit de prachtigste soorten glas kleuren en patronen.

De cursus bestaat uit 10 lessen van 3 uur op de buurtwerkplaatsen en 10 lessen van 2,5 uur in wherelant .

Na het volgen van de cursus kun je met een lidmaatschap van 22 euro per 3 maanden zelfstandig in de werkplaatsen de buurtwerkplaatsen aan de slag en als nodig help ik je nog wel een eindje op weg.

let op: deze cursus geef ik op de buurtwerkplaatsen, Amsterdam en vanaf dit seizoen ook in wherelant, Purmerend. Kijk even HIER op mijn andere pagina om je in te schrijven, daar staat per cursus datum een directe link naar de inschrijvingspagina’s

zie hier meer werk van vorige cursussen

2 gedachten over “Tiffany 2 & 3 – D”

 1. Leuke cursus! Veel geleerd.
  Prachtige glas waaruit je kunt kiezen.
  Ook erg leuk om te zien hoe divers ieders ontwerp is, en de verschillende manieren van werken…
  Netjes werken is belangrijk.
  Hoe netter je snijdt, hoe minder lang je hoeft te schuren…..
  Netjes afsolderen vond ik moeilijk.
  Maar na de cursus gewoon doorgaan!
  Dat is het geweldige van de Buurtwerkplaats!
  Er zijn vrijwilligers in de werkplaats, en je leert ook veel van andere werkplaats gebruikers…
  Ik heb er een geweldige hobby bij!

 2. Ik heb ontzettend genoten van de Tiffany cursus. Ik was meteen verkocht aan het werken met al het mooie verschillende glas. Het is ongelofelijk tof om een mooi resultaat in je handen waar je daarna zo van kan genieten in huis. De cursus had een ontspannen en persoonlijke sfeer waardoor het leren van iets nieuws gemakkelijk en een leuke ervaring werd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *