oefenraampje schuin glas in lood

glasstudio wherelant

In Purmerend zit Cultuurhuis Wherelant, hier geef ik af en toe een zaterdag of zondag glas in lood les en geef ik les in de glasstudio.

zaterdag of zondag workshop:

In deze workshop ga je naar aanleiding van een simpel, maar duidelijk patroon diverse dingen leren over het werken met glas in lood zoals; loodzetten, solderen, patineren, loodstrekken, glassoorten, glasjuwelen en facetten. Maar ook het op maat snijden, breken en schuren van glas (met water), het mortonbord en loodmaten komen aan bod.

Aan het einde van de dag heb je een basis om zelfstandig door te werken en neem je jouw eerste raampje mee naar huis.

NB. Heb je al ervaring met glas in lood? Dan is het ook mogelijk om er een iets ingewikkelder raam van te maken met bijvoorbeeld schuin loodzetten en solderen, en misschien zelfs iets -half- ronds te zetten. -dit in relatie tot de tijd die we hebben voor het project. De prijs is incl. materiaal kosten en gereedschapsgebruik. Voor data meer info en en inschrijven zie HIER

glasstudio:

Ik geef hier 3 x 10 dagen les van 2,5 uur en je kunt zelf kiezen met welke glastechnieken je wilt werken: glas-in-lood, tiffany, glasfusen of brandschilderen. 

Ik help je met suggesties over (zelf) ontwerpen; de technische haalbaarheid en ambachtelijke vakkennis. Je leert glas snijden en breken en schuren, en de docente helpt je op weg; welke techniek(en) voor jou het beste geschikt zijn om je ontwerp mee te maken.

Glas in Lood en Tiffany
Bij glas in lood worden alle stukken glas in lood gezet en op aansluitpunten gesoldeerd en bij tiffany worden alle met een patroon gesneden stukken glas gesneden, geschuurd,  omrand met koperfolie, met tin aan elkaar gesoldeerd en eventueel gepatineerd. 

Brandschilderen
Bij brandschilderen wordt laag op laag op laag aangebracht, je begint met contour, daarna volgt de grisaille, en daarna de emaille. Elke laag wordt apart ingebrandt in de oven. 

Glasfusen
Glasfusing is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukken  glas met dezelfde uitzettingscoëfficiëntie in de oven -deels- samensmelten. Maar ken je deze techniek nog niet dan is het aan te raden eerst de nieuwe cursus glasfusen in Wherelandt te volgen. Kijk daarvoor op de website van Wherelandt

Kijk  HIER op mijn andere pagina om je in te schrijven, daar staat een directe link naar de inschrijvingspagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *