glasstudio wherelant

In Purmerend zit Cultuurhuis Wherelant, hier geef ik af en toe een zaterdag of zondag glas in lood les en geef ik les in de glasstudio.

glasstudio:

Ik geef hier 3 x 10 dagen les van 2,5 uur en je kunt na het leren van de tiffany en de glas in lood techniek -via het maken van 2 kleine werkstukken, in elke techniek 1- erna zelf gaan kiezen met welke glastechnieken je verder wilt werken: glas-in-lood, tiffany, met eventueel enig gebruik van de brandschilder techniek. Je kan ook werken met glasfusen, maar, zie hier onder, daar is wel enige voorwaarden aan verbonden.

Ik help je met suggesties over (zelf) ontwerpen; de technische haalbaarheid en ambachtelijke vakkennis. Je leert glas snijden en breken en schuren, en help je op weg; welke techniek(en) voor jou het beste geschikt zijn om je ontwerp mee te maken.

Glas in Lood en Tiffany
Bij glas in lood worden alle stukken glas in lood gezet en op aansluitpunten gesoldeerd en bij tiffany worden alle met een patroon gesneden stukken glas gesneden, geschuurd,  omrand met koperfolie, met tin aan elkaar gesoldeerd en eventueel gepatineerd. 

Brandschilderen
Bij brandschilderen wordt laag op laag op laag aangebracht, je begint met contour, daarna volgt de grisaille, en daarna de emaille. Elke laag wordt apart ingebrandt in de oven. 

Glasfusen
Glasfusing is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukken  glas met dezelfde uitzettingscoëfficiëntie in de oven -deels- samensmelten. Maar ken je deze techniek nog niet dan is het aan te raden eerst de nieuwe cursus glasfusen in Wherelandt te volgen. Kijk daarvoor op de website van Wherelant.

Kijk  HIER op mijn andere pagina om je in te schrijven, daar staat een directe link naar de inschrijvingspagina.

zaterdag of zondag workshop:

In deze workshop ga je naar aanleiding van een simpel, maar duidelijk patroon diverse dingen leren over het werken met glas in lood zoals; loodzetten, solderen, patineren, loodstrekken, glassoorten, glasjuwelen en facetten. Maar ook het op maat snijden, breken en schuren van glas (met water), het mortonbord en loodmaten komen aan bod.

Aan het einde van de dag heb je een basis om zelfstandig door te werken en neem je jouw eerste kleine raampje mee naar huis.

NB. Heb je al ervaring met glas in lood? Dan is het ook mogelijk om er een iets ingewikkelder raam van te maken met bijvoorbeeld schuin loodzetten en solderen, en misschien zelfs iets -half- ronds te zetten. -dit in relatie tot de tijd die we hebben voor het project. De prijs is incl. materiaal kosten en gereedschapsgebruik. Voor data meer info en en inschrijven zie HIER

Hieronder een klein aantal van de vele op Wherelant gemaakte werken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *